Παραμυθούπολη
 1988 – 2018

Τριάντα τα χρόνια μας!

Ένας κύκλος γύρω από ένα παραμύθι…

Το ξεκίνημά μας απλό, σεμνό, χωρίς μεγαλεπήβολα σχέδια. Το ουσιωδέστερο συστατικό; Η περίσσια ζεστασιά της διπλής μας αγκαλιάς. Μία συμπαγής , πυκνή σύνθεση με στέρεη ισορροπία. Δυνάμεις πολλές, ορμή, σθένος, μικρά τα βήματά μας σταθερά, η αλήθεια μπροστά, η αγάπη θεμέλιο.

Στόχος η προσφορά στο παιδί, στην οικογένεια.

Η ευθύνη τεράστια! Ο αγώνας για συνέπεια διαρκής. Οι κανόνες οδηγός όμως στην πράξη;

Η θεωρία βρίσκεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Ακουμπώντας το κάθε παιδί στην αγκαλιά, νιώθεις το άγγιγμά του ,το δρόμο επικοινωνίας τόσο διαφορετικό που το καθένα αποτελεί σχεδόν και μια εξαίρεση…

Ο τρόπος προσέγγισης, η σχέση που αναπτύσσεται δεν είναι μόνο αυτή της μικρής δασκάλας της προσχολικής αγωγής , είναι και αυτή της δεύτερης μητέρας, του Δεύτερου Γονιού.

Ο ρόλος μας διττός λοιπόν .Το γεφυράκι που χτίζουμε για να πατήσει από την οικογένεια στο πρώτο του σχολειό πρέπει να είναι γερό, στέρεο, ασφαλές!

Έτσι , από την αρχή κιόλας, θεωρήσαμε πως ήταν απαραίτητη και αναγκαία η συνεργασία μας με ψυχολόγο .Η συμβολή της στην αρτιότερη λειτουργία μας  υπήρξε καθοριστική.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους μας τους συνεργάτες όλων των χρόνων  που συμπορεύτηκαν μαζί μας, σεβάστηκαν το στόχο και προσθέτοντας ο καθένας το δικό του στοιχείο βοήθησαν στην απογείωση του μικρού μας σχολειού.

Οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ ,σε όλους εσάς τους Γονείς των παιδιών μας που όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο μας στηρίζετε και μας βοηθάτε να στεκόμαστε εδώ με περηφάνια και αξιοπρέπεια αλλά πολύ περισσότερο που μας κάνετε να νιώθουμε συγγενείς σας, αληθινά μέλη της οικογένειάς σας.

Τέλος πόσο μεγάλο μπορεί να είναι το ευχαριστώ σε κάθε μας παιδί, που …μας κράτησε από το χέρι, μας άνοιξε την πόρτα στο όνειρο, μας επέτρεψε να διαβάσουμε το βλέμμα του και μας δέχτηκε στο παιχνίδι του, βοηθώντας μας να βγάζουμε κι εμείς καθημερινά από μέσα μας το κρυμμένο παιδί!

 

Η παραμυθούπολη  συνεχίζει.. η υπόσχεση όλων μας ανανεώνεται.

Πάντα θα είμαστε το εφαλτήριο για το μεγάλο «άλμα» του παιδιού στη Ζωή, όπου περνώντας μέσα από τη χαρά και την ευτυχία θα εξελίσσεται, θα δημιουργεί και θα προοδεύει.-